До силно очакваната конференция TEDxBG 2014 (18 май) остават броени дни, така че е време да ви хвърлим малко светлина върху това кои ще бъдат сред презентаторите на събитието. Даваме ви кратък блик към тези, с които успяхме да разговарямe преди конференцията, а целите интервюта можете да четете на btv.bg.

Мина Паунова

Има ли лектор от TED, който те е впечатлил с нещо по-специално през годините и с какво?

Ами много са, разбира се, но един от по-любимите ми е Дан Денет, вероятно под влияние на брат ми Сашо Паунов – джентълмен и учен (когнитивни науки). Една от най-гледаните лекции е тази на Ейми Къди и тя е наистина чудесна. Къди има голямо влияние и в по-строго академичните среди на социалната психология. Хубаво е когато добър рийсърч като нейният достига до толкова много хора (17 милиона в момента?).


Самуил Петканов

Кои от лекторите на TEDxBG 2014 очакваш да чуеш с най-голямо нетърпение и защо?

Тези, които познавам лично. За да мога да им пиша после по фейсбука, че не са прави с големи букви и да ги питам риторично кой им е платил. Ще е доста неловко, ако правя това и за тези, които не познавам.


Росен Босев

Как разбираш понятието „модерен абсурд”, тема на тазгодишното издание?

Нищо не е това, което би трябвало да бъде.


Конференцията ще се проведе на 18 май в зала "България" в София и ще събере над 1100 души, готови да изслушат 20+ лектора в сфери като технологии, дизайн, изкуство, наука, активизъм, устойчиво развитие, архитектура.