Актрисата Джуди Денч почти е изгубила зрението си, понякога не може да разпознава лица, нито да чете сценариите си.

79-годишната Денч, която получи диагнозата за зрението си преди 2 години, вече не може да чете сценариите си, нито да разпознава лица, но е решена да продължи да приема филмови роли.

Джуди Денч се завърна на театралната сцена>>>

Екипът на последния й филм "Филомена" е впечатлен от нейното отношение и поздравява "прекрасната" актриса за нейната "откритост" относно проблемите със зрението си.

"Джуди е толкова вдъхновяваща. Тя не може да прочете сценария си, затова приятелите й помагат или учи репликите си с гласов запис. Имаше много случаи по време на снимките, когато заради нарушеното си зрение, тя не можеше да разпознава лица или предмети. Често някой скачаше да й помага", издава източник от екипа.

Джуди Денч и Хелън Мирън са най-вдъхновяващите жени за британките>>>

Джуди Денч страда от макулна дегенерация, която замъглява зрението и може да предизвика слепи петна. Актрисата е номинирана за Оскар за най-добра актриса и тази година получи 15-ата си номинация за наградите БАФТА за драмата "Филомена".

И номинираните за "Оскар" 2014 са...>>>

"Джуди се вбесява като чуе хората да говорят, че ще ослепее. Тя губи зрението си, но не приема, че в крайна сметка ще ослепее. Тя е боец и заслужава да спечели БАФТА и Оскар тази година повече от всекиго", споделя приятелка на актрисата.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!