Джони Деп съди своите бивши бизнес мениджъри за милиони долари, които е загубил заради тях в най-доходоносните години от своята филмова кариера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Актьорът ги е дал на съд пред Върховния съд в Лос Анджелис с иск за 25 милиона долара, тъй като те не са плащали редовно данъците му, давали са неразрешени кредити и са правили неоправдано високи разходи за охрана и други услуги.

Мениджърите се защитиха, че това е "постановка" на Деп срещу тях и че досега актьорът не е имал никакви оплаквания за тяхната работа. Те са правили всичко по възможностите си, за да предпазят Деп от безотговорните му и разточителни харчове.

Адвокатите на звездата от "Карибски пирати" обвиняват мениджърите Джоел и Ранди Мандел, че са получили 28 милиона долара за услугите си в период от 16 години докато са управлявали финансите му. Те непрекъснато са прикривали истинското им състояние, като все повече са ги забатачвали.

Джоел и Ранди Мандел не са изплащали своевременно данъците на актьора, което му е струвало 5,7 милиона долара наказателни лихви.

Само за охрана мениджърите са похарчили 8 милиона долара в периода 2012-2015 година. Деп научил за финансовите си проблеми едва след като си наел нова компания с финансови мениджъри през месец март 2016 година.