Холивудският актьор Джони Деп отказва да гледа собствените си филми. Любимецът на публиката е направил признанието в интервю за юлския брой на сп. "Ролинг стоун".

50-годишният Деп казва, че от години не е гледал филм с негово участие, защото предпочита да не знае как е редактирано и монтирано изпълнението му. Актьорът вярва, че това му помага да съхрани здравия си разум.

"Като актьор задачата ми е да предлагам варианти на режисьора и само да се надявам, че са избрани най-добрите измежду тях. Отказвайки да гледам филмите, няма как да разбера. Мисля, че така е най-добре", споделя Джони Деп.

Актьорът допълва, че последният от филмите си, които е гледал, е "Развратникът" от 2004 г., в който изпълнява ролята на граф Рочестър. "Направих го само защото режисьорът Лорънс Дънмор лично ме помоли", споделя Деп.

Звездата от "Самотният рейнджър" и поредицата "Карибски пирати" казва още, че постоянно мисли за оттегляне от киното, но няма вероятност да го направи в близко бъдеще.

В интервюто за сп. "Ролинг стоун" Джони Деп признава също, че почти не вижда с едното око и е късоглед с другото. Актьорът, който рядко е сниман без тъмни очила, обяснява, че ги носи по лекарско предписание.

"На практика съм сляп като прилеп с лявото око. Проблемът ми е по рождение и е невъзможно да бъде коригиран. С другото око съм късоглед, така че никога не съм имал ясно зрение. Всичко ми е като в мъгла. Когато играя филмов герой без очила, виждам на разстояние само на няколко сантиметра от лицето ми", споделя Джони Деп.

Пред списанието актьорът прави и друго признание - че е загърбил алкохола с изявлението, че е взел от него всичко, което е могъл. Деп настоява, че е въздържател от 18 месеца, след като години наред е бил почитател на отбраните вина и твърдия алкохол.

"Дълго време правех щателни проучвания на вината и спиртнитенапитки, които без съмнение проучваха мен. Във взаимоотношенията ни установихме, че заедно се справяме отлично, даже прекалено. Не изпитвам физическа необходимост от алкохол, възприемах го по-скоро като лекарство - за успокояване на цирка. Веднъж започнало в мозъчните празненства, цирковото представление може да се окаже безмилостно", казва Джони Деп.