Бруталните нарко войни в Мексико може да петнят имиджа на северноамериканската страна по света, но агент 007 идва на помощ!MGM и Sony, продуцентите, които стоят зад новия филм за Джеймс Бонд „Spectre”, са получили вероятно около 20 милиона щатски долара като стимул, за да пренапишат филма, така че да представя положителните аспекти на Мексико като страна – според доклад на Taxanalysts.com – уеб сайт, занимаващ се с данъчни новини и анализи.


Сниман този месец в Мексико, „Spectre” ще получи най-малко 14 милиона щатски долара и максимум до 20 милиона щатски долара за пренаписания сценарий, който да илюстрира "модерните сгради на Мексико Сити " и общо взето да създаде благоприятен имидж на страната.

 

След отправено запитване към мексиканските представители на продукцията, злодеят в новата лента за Джеймс Бонд не може да бъде мексиканец, според Taxanalysts.

 

Докладът цитира хакнато съобщение на Sony, озаглавено “Considerations for Cuts”, в която Джонатан Гликман, президент на кино групата на MGM, споменава промени в сценария, изисквани за представяне на Мексико в позитивна филмова светлина.

 

Сред няколко промени, Мексико е поискало международен посланик, а не кмета на Мексико Сити, да бъде заменен като цел на атентат с убийство, както и също са помолили мексиканската полиция да трябва да се представи като "специални сили".Освен това, Мексико е поискало в продукционния каст мексиканска актриса като момиче на Бонд, което бе обявено по-рано тази седмица. Любопитното е, че мексиканската актриса Стефани Сигман е най-известна с ролята си на Херардо Нараньо в криминалния трилър „Miss Bala”, който разказва за престъпния свят в Мексико.