Министерството на образованието и научните изследвания на Норвегия съобщи, че пет училища в западната част на страната са променили датите на междинните изпити, за да могат учениците да присъстват на концертите на Джъстин Бийбър в Осло.

Канадската поп звезда ще изнесе концерти в норвежката столица на 16 и 17 април. А това предизвика опасенията, че някои ученици от по-отдалечени училища ще пропуснат междинните изпити, които се провеждат по същото време.

От министерството информират, че пет училища в Алесунд, на 230 мили (375 км) северозападно от Осло, са променили датите на изпитите, за да могат младежите да присъстват при желание на концертите на тийн сензацията Бийбър. Министър Кристин Халвурсен каза, че училищата имат правото да променят датите за изпитите, а също, че от министерството не възнамеряват да се намесват.

Асошиейтед прес съобщи още, че германските власти са дали на канадския певец Джъстин Бийбър срок от 4 седмици, за да си прибере от летището в Мюнхен маймунката Моли. Капуцинът е оставен там под карантина, тъй като певецът, който в края на миналия месец пристигна в Мюнхен от Лос Анджелис с нает от него самолет, не е разполагал с необходимите документи.

Ако Бийбър не си прибере в срок маймунката, тя ще бъде предадена на някоя от зоологическите градини на страната. Интерес към Моли вече е проявен от няколко места.