Британският певец Дейвид Бауи, който почина в началото на месец януари, е поискал в завещанието си прахът му да бъде разпръснат на индонезийския остров Бали в съответствие с будистките ритуали, съобщиха световните информационни агенции.

От документа, подписан с истинското му име Дейвид Робърт Джоунс, става ясно, че богатството му възлиза на около 100 милиона долара.

Изпълнителят на песента "Fame" завещава на съпругата си Иман дома в Сохо, който поделяше заедно с нея, и половината от богатството си. Синът му Дънкан Джоунс от предишния му брак получава 25 на сто от богатството му, а дъщеря му Александрия - също 25 на сто от богатството, както и дом в окръг Ълстър, щата Ню Йорк.

Бауи подготвил завещанието си през 2004 г. Той заявил, че ако на индонезийския остров не се практикува кремация, ще иска тялото му да бъде кремирано и прахът му да бъде разпръснат там.

Известният певец, композитор, продуцент, художник и актьор почина на 69-годишна възраст на 10 януари вследствие на заболяване от чернодробен рак. Боуи се е борил с болестта около година и половина. Два дни по-късно той бе кремиран в Ню Джърси.

Последният му диск "Blackstar" излезе два дни преди смъртта му. От албумите му са продадени над 136 милиона копия в целия свят. Сред най-големите му хитове са "Space Oddity", "Golden Years", "Heroes", "Let's Dance".

Бауи е носител на много музикални награди, включително "Грами". През 2004 г. сп. "Ролинг стоун" го постави на 39-о място в списъка си със 100-те най-велики рок музиканти на всички времена.