Принцеса Даяна е планирала да се премести в Пакистан, след като се е "влюбила до полуда" в кардиохирург д-р Хаснат Хан. Това разкрива Джемайма Хан в публикация в новия брой на сп. "Венити феър", който е на пазара от днес, пише в. "Дейли експрес".

Авторката, която приема исляма и се омъжва за пакистанския играч на крикет Имран Хан през 1995 г., разказва за приятелството си с покойната лейди Ди в публикацията, озаглавена "Бабата, която принц Джордж няма да познава". Джемайма Хан разкрива, че принцесата е искала да научи как приятелката й се е адаптирала към живота в Пакистан.

"Даяна беше лудо влюбена в Хаснат Хан и искаше да се омъжи за него, дори това да означаваше да живее в Пакистан. Това е една от причините да станем приятелки. Тя искаше да разбере дали ми е било трудно да се приспособя към живота в тази страна", разказва Джемайма Хан.

Хан допълва, че принцеса Даяна е трябвало да се срещне тайно със семейството на своя любим, за да обсъди възможността за брак с него, но нещата не са се развили по план.

"Най-големият кошмар за майка от пущунската етническа общност е синът й да се ожени за английско момиче. Тя го е изпратила да учи в Англия, а той се връща с местна булка. Това е нещо, от което тези жени се ужасяват", разказва Джемайма Хан.

Принцеса Даяна има връзка с кардиохирурга от 1995 до 1997 г. Голяма част от предстоящия биографичен филм за лейди Ди с Наоми Уотс в главната роля е фокусирана върху връзката й с Хаснат Хан.

И докато приятелката на принцеса Даяна Роса Монктън твърди, че кардиохирургът е поискал да сложи край на връзката им, други разкриват, че причината е била отказът му да се ожени за нея.

"Той не понасяше мисълта, че до края на живота си ще бъде обект на публичното любопитство", казва Джемайма Хан.

В официалното си интервю след смъртта на принцеса Даяна на 31 август 1997 г. Хаснат Хан призна, че й е казал следното: "Единственият начин да живеем нормално заедно, е да се преместим в Пакистан, където пресата нямата да те притеснява".

Роса Монктън също така поддържа тезата, че Даяна е започнала връзка с Доди ал Файед, само за да предизвика ревността на Хаснат Хан.

Въпреки че предстоящият биографичен филм е фокусиран върху отношенията му с принцесата, кардиохирургът отказа да съдейства на създателите на продукцията. С това Хаснат Хан потвърждава някогашните думи, с които лейди Ди го описва пред приятел: "Той е единственият човек, който никога няма да ме продаде".