На 15 януари по bTV започва най-мащабната кино-телевизионна продукция, създавана в България – „Скъпи наследници“.

Едно семейство, разединено от противоречия, страсти и проблеми, трябва отново да бъде заедно заради огромен залог. Битката за спечелването му ще промени всеки от тях. Завинаги.

Снимка: bTV

Ден преди премиерата, ще разгледаме снимачните площадки, ще ви запознаем с актьорите и създателите на сериала, за който утре всички ще говорят.

Снимка: bTV

Медицински хеликоптер в небето над София. Напрегнато очакване пред голяма столична болница. Лекарски екипи са готови да окажат спешна помощ – това е първият снимачен ден на сериала „Скъпи наследници“. По тази ключова сцена работят десетки професионалисти – пилоти, технически екипи, актьорски състав. Всички те са под „диригентството“ на Тодор Чапкънов – един от режисьорите на продукцията.

Снимка: bTV

„Снимаме екшън, снимаме комедия, снимаме драма. Имаме уникален актьорски състав – суперзвезди. Имаме новоизгряващи такива, които ще станат, 100%. На най-различни места по света – започваме с Аржентина, Испания, Турция, България. Предстои много романтика, много интриги, много обрати“, споделя Чапкънов.

На снимачната площадка е и първата ни среща с героя на Орлин Павлов.

Снимка: bTV

„В първата серия има много екшън, много адреналин, но оттам нататък историята става доста забавна, и съм сигурен, че ще бъде много интересна за всички зрители“, казва той.

Дали спешната мисия на хеликоптера има щастлива развръзка, очаквайте съвсем скоро в „Скъпи наследници“. А сега ще ви разкажем как върху картата на България се появи нова локация, специално за снимките на продукцията – Бели вит.

Снимка: bTV

„Построихме истинско село на над 500 декара. Гори, планини, река, язовир. Всичко за една продукция на световно ниво“, казва изпълнителният продуцент на сериала Михаил Менкаджиев.

Снимка: bTV

И това не е декор, а истински къщи и постройки, в стила на българските традиции. Тази автентична обстановка става арена на конфликти, любов и комични ситуации.

Снимка: bTV

Бели Вит е мястото, на което разединеното семейство ще трябва да живее заедно. Залогът пред всеки от героите е огромен и ще промени живота му.

Художниците-сценографи на продукцията са се погрижили за всичко. Те издигат и изографисват дори православен параклис – духовния център на Бели вит. По него е работил Анастас Джидров.

Снимка: bTV

„Мястото е осветено по всички канони на Българската православна църква. С отец, който ни посочи мястото, където трябва да бъде параклиса – споделя сценографът. – То си е божествено, то е просто… Ти се затваряш тук и забравяш за всичко останало около себе си“.

Снимка: bTV

Джидров и неговите колеги черпят вдъхновение от старите майстори, градили къщи в Копривщица, Лещен и Ковачевица.

Къщата на семейство Дочеви например е пълно копие на копривщенската „Двата щрауса“.

Хиляди са костюмите, използвани при заснемането на „Скъпи наследници“. Цветовете и тъканите добавят важни щрихи към изграждането на образите в продукцията.

Снимка: bTV

„Много често костюмът дава повече информация на зрителя за характера на персонажа, отколкото самият актьор в първата си сцена или в първата си поява“, посочва художникът по костюмите Ралица Лъскова-Гацова.

Освен съвременни дрехи, на актьорите са били необходими и традиционни български носии. Някои от облеклата имат дълга филмова история.

Панталон, носен от Дарин Ангелов, например е бил на Иван Кръстев като Манол във „Време разделно“.

В „Скъпи наследници“ ще видим любими актьори и ще опознаем нови лица, някои от които вече сте виждали на театралната сцена и екрана.

Сериалът е сниман у нас и в чужбина, на стотици локации, през всички сезони, с екип от доказани професионалисти в киното, телевизията и дори спорта.

Снимка: bTV

Той е изключително разработен откъм драматургия, локации, екип, актьорски състав. За всички, които го правим, е предизвикателство и огромно удоволствие и смятам, че ще бъде огромно удоволствие и за тези, които ще го гледат, казва режисьорът Чапкънов.

Вижте повече във видеото: