Временната нетрудоспособност на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън вече е зад гърба й. Тя бързо се възстановява след болестта, съобщи на разтревожената общественост съпругът й.

Бил Клинтън е убеден, че на здравето на Хилари Клинтън може само да се завижда, въпреки че работата й е напрегната и нервна, тя ще надживее съпруга си. А може да успее да му намери дори заместници.

"Вече съм й казвал, че ще й остане време да си намери още трима мъже след мен - цитира телевизия Ей Би Си думите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън. - Мисля, че ще доживее до 120-годишна възраст."

Бил Клинтън коментира по този начин новината, че съпругата му е изписана от болница, където бе приета в навечерието на Нова година. За да подкрепи думите си за доброто здраве на благоверната си, той съобщи, че до този случай Хилари Клинтън е била в болница само един път, когато е раждала дъщеря им Челси.

Хилари Клинтън се върна на работа в Държавния департамент още миналата седмица. Тя ще напусне поста държавен секретар на САЩ по-късно този месец. Президентът Барак Обама номинира сенатора демократ Джон Кери на мястото на Клинтън. Описвайки бъдещите си планове, тя не използва думата "оттегляне", а го нарича "излизане за известно време от най-бързата лента".

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън попадна в болница заради тромб, образуван в резултат на сътресение на мозъка. А то бе в резултат на обезводняване на организма при стомашна инфекция.