Милиони години природата и водата са извайвали Гранд каньон в Аризона. Това е един от най-старите национални паркове в страната, там работи и фотографът Кирил Кирков.

„2009 г. си намерих работа на Гранд каньон, която ми даде възможност да изследвам каньона по начин, по който е мечта за всеки фотограф”, разказва Кирков.

Гранд каньон е разположен на близо 2200 метра надморска височина. Много динамично се сменя времето заради тази характеристика и заради това, че е част от Колорадското плато. То се характеризира с изключително динамична смяна на атмосферните условия, което донася много голям динамизъм и във фотографиите.

В уебсайта на Кирил може да разгледате още фотографии, в които главни герои са Каньонът и природата около него. Българинът е избран и за автор на фотосите в официалните календари на Гранд каньон до 2016 г. Кирил е активен участник и в културния календар на град Флагстаф, където живее.

„Всеки първи петък от месеца се организира артистична разходка за туристите и за местните хора, където аз представям, в 4 или 5 галерии в града, мои фотографии”, обяснява той.

Кирил Кирков се надява догодина да представи своя изложба на Гранд каньон в Националния музей "Земята и хората".