Популярният британски актьор Рупърт Еверет пристигна в България, за да представи филма "Алтамира". Лентата е в програмата на “София Филм Фест”, който продължава с най-доброто от световното кино.

Филмът "Алтамира" разказва истинската история за откриването на пещера, в която има първобитни рисунки на бизони. Но католическата църква приема откритието за заплаха срещу религиозните догми. В ролята на монсеньора, който обявява находката за фалшива е Рупърт Еверет.

Днес той дойде в София заедно с режисьора на филма Хю Хъдсън като гост на София Филм Фест. “Моят персонаж е висш духовник, изключително отрицателен герой от католическата църква. Той прави заговори и конспирации, които ще видите във филма”, разказа Еверет.

Утре той ще има "Интервю с автограф" пред българските си почитатели в Дома на киното.

В България вече е и актьорът Петер Симонишек, който изпълнява централна роля във филма "Тони Ердман". За да се сближи с дъщеря си, бащата влиза в ролята на ексцентричен житейски гуру, помагащ на нейния началник.

Дегизиран със странна перука, стряскащи зъби и чувство за хумор, героят на Петер Симонишек не само забавлява: „Мой приятел и съпругата му гледаха филма, а после той ми каза: "Страхотен е! Петер, отдавна не се бях смял така! А жена му го погледна и отвърна: Беше толкова емоционално! Плаках, докато гледах."

Прожекцията на "Тони Ердман" е утре вечер в зала 1 на НДК.