Кое те кара да се влюбиш? Видимото или невидимото? Лицето или душата? Дали „новата” любов е наистина нова? След бурна авантюра най-после откриваш човека, който отдавна си познавал и обичал… Може би! И уж всичко е ОТНОВО, обаче колко е вълнуващо… като за първи път. Всъщност наистина е за първи - световна премиера на пиесата „Лице”. 

Най-поставяният съвременен руски автор Александър Галин избра България за световната премиера на последната си творба [7 юни от 19 ч. в Театър "Сълза и смях"] – остросюжетна лирична комедия, посветена на оцеляването на човешката душа в съвременна Русия на олигарси, клошари, мутри, алкохолизирани интелигенти и проспериращи бизнесмени, сменящи социалния си статус, но винаги подчинени на новия всевластен Бог – парите.

В този свръхактуален пейзаж, един човек сменя идентичността си – приема ново име, документи и дори лице... Загубената му любов обаче го връща обратно към Русия и към онзи, който някога е бил. Забавно-горчиво-романтичната социална мелодрама напомня за любими класики в този толкова руски жанр – тоналността е като тази на незабравимите „Москва не вярва на сълзи”, „Пет вечери”, „Гара за двама”, но в днешната епоха.

За първата инсценизация на „Лице” Галин отново залага на проверения творчески екип, който преди две години осъществи предишната му хитова пиеса „Особености на руската любов” („Сирена и Виктория” - 1997 г.), пожънала огромен зрителски успех с вече над 70 представления из цялата страна.

Новото попълнение в актьорското съзвездие в „Лице” е Христо Бонин (Номинация за ИКАР 2010 за главна мъжка роля). Той се включва в артистичното начинание като тайнственият румънец Арнолд, по когото се увлича Олга (Мариана Миланова).

Мария Сапунджиева е свръхуспешният козметичен хирург Елена Соловьова, която някога е връщала лицата на руските войници, обезобразени в Афганистан, а сега оперира любовниците на властимащите в трите си клиники в Русия, Черна гора и Кипър. Тя е единствената в Москва, която знае кой е Арнолд. Бавно го разбира и приятелят й, вечно пияният психиатър и автор на философски книги Шура Дранков в изпълнението на Георги Кадурин.

Отново сме в прекрасния свят на любовните комедии на световноизвестния автор Александър Галин. Отново много смях, остроумен диалог, разтърсваща любов. Комичното и романтичното се вплитат и създават една невероятно смешна любовна история. Екипът е на Лице – да влезе Любовта! И да остане!

Превод: Василка Бумбарова

Постановка: Васил Василев

Сценография: Николай Нинов

С участието на: Мария Сапунджиева, Мариана Миланова, Георги Кадурин, Христо Бонин