За красивата музика, жанрът няма значение. Доказват го две млади и талантливи дами, които експериментират между класиката и попа. Мария Каракушева владее пианото до съвършенство, но обича да се движи по ръба. И намира съмишленик в оперното сопрано Пламена Гиргинова. Провокация, направена с усет и финес.

„Ние и двете сме много нетрадиционни в нещата, които правим. Аз, от своя страна, имам други проекти, които комбинират различни жанрове музикални. Това беше провокирано от едно наше участие, класическо. Много ми хареса нейният глас. Тя има изключително красив сопран. И това ме провокира да създам нещо доста различно, нещо, което не е правено досега – адаптация, която звучи като класика на поп о рок парчета”, разказва Мария.

Каква е целта? „Да направим просто този жанр по-достъпен. За да не е операта просто елитарно изкуство, на което се ходи с костюм и е само за по-възрастни хора или е някаква отживелица, ами да го направим по-достъпно с парчета, които всички обичаме и харесваме, и са класически в жанра си”, отговаря Пламена.

Снимка: bTV

Класическата интерпретация на поп и рок икони като Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Queen, Nirvana, Lady Gaga, Coldplay. Radiohead, Lenny Kravitz е удивителна възможност да чуете вечни хитове по съвършено нов начин.

Провокациите на двете дами съвсем не свършват до тук – гост изпълнител в концертите им е рапърът 100 кила.