Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, познат на зрителите като телевизионния Шерлок Холмс, няма да се снима в дългоочаквания седми епизод от култовата космическа поредица "Междузвездни войни", съобщи Контактмюзик.

Макар въпросът за актьорския състав на предстоящото приключение да вълнува изключително феновете, засега няма официално съобщение кои ще бъдат участниците в него. Продължават спекулациите относно завръщането на звездите на оригиналната трилогия Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишър. Сред спряганите имена са също тези на Зак Ефрън, Джуди Денч и Гари Олдман.

Според последните публикации актьорът Адам Драйвър ще се превъплъти в образа на злодея, а за роля е преговаряла и носителката на "Оскар" Лупита Нионго. Споменават се имената и на по-малко известни актьори, както и на непознати дебютанти.

Преди около седмица "Холивуд рипортър" съобщи, че в ролята на Чубака ще се завърне високият 221 сантиметра актьор Питър Мейхю, припомня изданието.

Името на Бенедикт Къмбърбач също беше сред спряганите за "Междузвездни войни: Епизод VII". Феновете очакваха британецът отново се събере с режисьора на седмия епизод Джей Джей Ейбрамс, с когото е работил над филма "Стар Трек: Пропадане в мрака".

Сега обаче британският актьор е разкрил, че "Междузвездни войни: Епизод VII" вече не влиза в плановете му. "С удоволствие бих изиграл роля в новия филм на Джей Джей Ейбрамс, но за съжаление това няма да се случи", казва Бенедикт Къмбърбач, без да се впуска в подробности за неосъществената сделка.