На американската актриса и моден дизайнер Аманда Байнс /27 г./ е поставена диагноза шизофрения и биполярно разстройство.

"Тя наистина има шизофрения и биполярно разстройство. Това е, което родителите й Рик и Лин, предполагаха през цялото време", казва анонимен източник пред сайта RadarOnline.com. Аманда обаче се чувствала много по-добре в психиатричната клиника в Малибу, където е преместена преди три седмици.

Преди това Контактмюзик съобщи, че тя може да бъде задържана принудително в психиатрична клиника до 2015 година.

Байнс, която стана известна още като тийнейджърка покрай участието си в хитовия сериал "Какво харесвам в теб", бе вкарана в психиатрична клиника, след като предизвика пожар пред дома на свой приятел и смущаващи тиради в Туитър и закани да звъни на всички грозни, включително на Риана, Мишел и Барак Обама.

Освен да продължи лечението си в болнична обстановка съдът е издал и нареждане, с което упълномощава нейната майка Лин Байнс за попечител на имуществото й, което възлиза на 3,7 млн. долара.

Според съдията по случая 27-годишната актриса не е в състояние да даде "информирано съгласие" за хоспитализацията и лечението си, докато нейният защитник твърди, че тя категорично е против идеята за налагане на попечителство.

Адвокатът е поискал делото за изхвърляне на бонг / приспособление за пушене на марихуана/ през прозореца на апартамента си, да бъде отложено за срок от година и половина, очевидно за след като престане да бъде под психиатрично лечение.

Според близък до актрисата, състоянието й значително се е подобрило. Според него в случая не става въпрос за проблеми с наркотици, а за чисто психически. Става въпрос за посттравматично стресово разстройство.