Китаристът на рок групата "Аеросмит" Джо Пери увери феновете, че тя не планира да тръгне на турне без фронтмена си Стивън Тайлър, съобщи Контактмюзик. 

Стивън е в обтегнати отношения с останалите членове на бандата, откакто започна да работи над самостоятелен албум след престоя си в рехабилитационна клиника.

Пери се свърза с редица вокалисти, сред които Сами Хагар и Крис Корнел, за да се обсъди възможността за евентуалното им участие в концерти на "Аеросмит". 

Хагар потвърди слуховете, че му е било предложено да пее с бандата, докато мениджъри на Тайлър заплашиха, че нещата ще стигнат до съд, ако групата тръгне на турне без фронтмена си.

Китаристът Брад Уитфорд обаче наскоро заяви, че "Аеросмит" може да тръгне на турне без Тайлър. "Обмисляхме подобен вариант, но не знам дали това ще се случи - каза той. - Това ще е чудесна възможност за много хора, от Майлс Кенеди до Аксел Роуз."

Сега "Аеросмит" обори слуховете, че се готви да замени Тайлър с друг вокалист.  Това изобщо не отговаря на истината, се казва в послание на групата в Туитър, цитирано от БТА.

"Всички слухове, че търсим нов вокалист, са неверни. Петимата музиканти от "Аеросмит" непрестанно поддържат контакт помежду си по телефона и са развълнувани във връзка с предстоящите й концерти в Южна Америка и Мексико", отбеляза Пери.

Турнето на "Аеросмит" трябва да се състои от 29 септември до 27 октомври.
68-годишният Тайлър оповести по-рано този месец, че планира самостоятелно турне в 19 града в Северна Америка, което ще започне с концерт на 2 юли в Лас Вегас и ще продължи до средата на септември.