Грамофонна плоча с първият музикален запис на Краля на рокендрола Елвис Пресли – баладата "My Happiness", беше продадена на търг за 300 000 щатски долара, съобщи АП. Купувачът е пожелал да остане анонимен. Той е наддавал по интернет в търга на "Грейсланд окшънс" в деня на 80-годишнината от рождението на Елвис Пресли.

Началната цена е била 50 000 щатски долара. Продажната цена включва и премията от 25 процента за тръжната къща. Записът е направен през юни 1953 г. Тогава 18-годишният Елвис се появил в звукозаписното студио "Сън" в град Мемфис, щата Тенеси. Той платил 4 долара и записал на плоча две песни - "My Happiness" и "That's When Tour Hеartaches Begin". Счита се, че младежът е искала да подари сингъла на своята майка.

Тъй като семейството нямало грамофон, Елвис отива да чуе записа при приятел. Там останала и тънката плоча, която майка му така и не получила.

Оригиналният носител на записа се предлага на търг за първи път. Той е частна собственост повече от 60 години. На търга в "Грейсланд", където сега е музея на музиканта, бяха предложени и много други вещи, свързани с Краля на рокенрола.