Полиция и жандармерия бяха изпратени в кв.”Младеново” в Лом, след като роми нападнаха болна жена, а неин роднина простреля няколко от тях с въздушна пушка, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Около 7:00 часа тази сутрин шестима прибиращи се от сватба млади мъже от ромски произход застигнали 48-годишната Татяна Леонидова пред дома на нейни роднини. Групата започнала да ругае и обижда жената, която е болна от епилепсия.

Стопаните на дома, Илинка и Георги Александрови се притекли на помощ и се стигнало до размяна на удари. Според българите, ромите хвърляли камъни. Братът на един от нападателите на свой ред твърди, че възрастното семейство нападнало компанията с тояга.

В състояние на афект, Георги Александров влязъл в къщата си и извадил въздушна пушка. С нея ранил леко трима от ромите – двама на 20 и един на 26-годишна възраст. След преглед те са освободени от болницата.

Всички участници в спречкването дадоха показания в полицията, а екип на жандармерията охраняваше квартала, за да не се допусне ескалация на напрежението.