4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в Септември – Лазар Влайков, определи окръжният съд в Пазарджик.

Влайков е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху законно притежавания си „Глок”, с който 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение в село Виноградец. Инцидентът стана в края на август миналата година, когато Влайков и приятелите му са празнували рожден ден в заведението.

По време на празника компанията е стреляла с газови пистолети. В разгара на празненството Влайков е извадил бойния си пистолет, който се е озовал в ръцете на шестгодишно момче.

Според експерти смъртоносният изстрел е произведен именно от детето. Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик определи 3 години и 4 месеца ефективна присъда за Влайков, като съдебният процес бе по съкратената процедура.

Преди две седмици Влайков обжалва присъдата с искане за намаляване. От своя страна Прокуратурата поиска максимално увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. 

Присъдата на Лазар Влайков е окончателна. В момента той е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.