Телата на мъж и жена на 50 и 40 години са открити на улицата в столичния квартал „Витоша” тази вечер, научи bTV. Двамата са били застреляни.

Около 20.29 часа тази вечер е подаден сигнал от човек, който ги е открил. Предстои да бъде установена самоличността им. Извършва се оглед на местопрестъплението.

Районът на инцидента е отцепен от полицията. Инцидентът станал на улица „Йордан Стубел”.

Малко по-късно от МВР публикуваха официално съобщение, според което „около 20.30 часа днес на тел. 112 е получен сигнал за простреляни мъж и жена в столичния квартал „Витоша”.

„Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на полицията и "Спешна помощ”. Констатирана е смъртта на двамата. Установена е самоличността им - мъж на 48 и жена на 42 години”, продължава съобщението.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е отишъл на мястото на инцидента в столичния квартал „Витоша”, за да се запознае с първоначалната организация на местопроизшествието.

„Тепърва ще се търси мотив за убийството и ще се правят експертизи. За момента може да се каже единствено, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Уведомил съм ръководството на министерството на вътрешните работи”, заяви той, след като се запозна със случая.

Убитите са строителният предприемач Митко Дамянов на 48 години и съпругата му - Наталия на 42 години. По тях е стреляно докато слизали от колата. Една от основните версии е, че най-вероятно са били причакани от стрелеца.

Справка в Търговския регистър показва, че Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции.

Мястото е изключително тъмно и затова е извикан и екип на пожарната, който да освети сцената на двойното убийство, за да могат следствените екипи от СДВР да свършат своята работа.

Справка в архивите показва, че преди време Митко Дамянов се е занимавал със строителен бизнес. Името му обаче се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че бизнесменът е вземал пари „на зелено” за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си, собщава БНР.