В Пловдив протичат заключителни разпити на свидетели по делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за обвинен в изнасилването на непълнолетно момиче.

Според обвинението Евстатиев е привел в безпомощно състояние ученичка, за да извърши полов акт с нея. Очаква се защитата да поиска очна ставка на двамата.

Защитата твърди, че непълнолетното момиче е било напълно адекватно по време на половия акт и че не е травмирана психически.

„Въобще не е в тежко състояние, защото психиатрично-психологичната експертиза изключи напълно диагнозата на психиатъра, при  който   е водена от нейните родители", казва Ташкена Колчева, авдокат на Иван Евстатиев.

„Аз много бих искал момичето да няма травми. И никога да не си спомня, да не се е случвало това.  Но за съжаление травмите са налице", отговори на това твърдение Иван Грошев, адвокат на пострадалото момиче.

Близките на потърпевшата ще настояват очната ставка да не се  състои.

„В момента е много притеснена и подтисната, защото постоянно я обвиняват в нещо, в което не  е виновна и не е направила нищо нередно", каза Георги Белухов, баща на пострадалото момиче.

Ако бъде доказана вината му, Иван Евстатиев го грози затвор между 3 до 10 години.

Очаква се до края на деня съдът да постанови присъда по делото.