83-годишна самотноживееща жена от Гурково беше жестоко нападната снощи в дома ѝ. Извършителят е 40-годишен, криминално проявен мъж. След побоя отнел от жената 35 лева.

Баба Иванка гледала телевизия, когато чула да хлопва една от вратите на дома ѝ. Проверила, но не видяла никого и си легнала. Нападнали я, докато спяла.

Снимка: btvnovinite.bg


„С едната ръка ми натискаше устата, с другата ме биеше.Удряше, където свари – по носа, по главата. Хвана ме като парцал и ме хвърли на 2-3 метра в стаята”, спомня си възрастната жена.

Жената сподели, че нападателят бил с маска и ръкавици. Принудил баба Иванка да му отключи вратата. Напуснал дома ѝ с 35 лева, които били дадени от близките ѝ за подарък. Съсед повикал полицията.

Снимка: btvnovinite.bg


Баба Иванка е приета в тежко състояние в старозагорската болница. Нападателят – Койчо Рашков, е задържан. Има данни, че е бил дрогиран. След като обрал възрастната жена, отишъл да пазарува в магазина. Има 4 ефективни и няколко условни присъди за кражби и грабежи. Излязъл е от затвора преди няколко месеца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!