В Асеновградския съд започна делото срещу 17-годишния ученик, който нападна и преби с кол учител от гимназията в Садово. Процесът се гледа по съкратената процедура, тъй като дванадесетокласникът Атанас Георгиев е признал вината си. Това означава, че в рамките на днешния ден делото може да приключи и да бъде издадена присъда.

На днешното съдебно заседание в съдебната зала беше показан 150-сантиметровия клон, с който Атанас Георгиев е удрял по главата пострадалия учител. Оказва се, че той е направил опит да удари с дървото и втори учител.

Прокуратурата е категорична, че Атанасов, макар да има чисто криминално досие, има лоши характеристични данни от училището – често влизал в пререкания с учителите и бил склонен към насилие.

Предстои да бъде  излъчен видео запис от охранителните камери на училището.

Побоят стана на 19 септември. Първо ученикът отварял и блъскал вратата на учебна стая и започнал да обижда учителката вътре.

В помощ на колежката си се притекъл пострадалия учител. 17-годишното момче го заплашило, върнало се с половин метров дървен кол и ударило преподавателя си, който получил сътресение в следствие на удара.

Атанас Георгиев е заплашен от присъда до две години лишаване от свобода. Дванадесетокласникът запази пълно мълчание пред камерите и отказа да дава обяснения. Адвокатът му заяви, че би било прекалено да бъде наложена ефективна присъда и уточни, че ще иска условно наказание.