Двама столични полицаи са задържани заради изнудване на перничанин, съобщиха от прокуратурата. По случая има и трети арестуван.

Вчера в 15 часа перничанин се оплакал в полицията, че е бил изнудван от три неизвестни лица, които са му заявили, че са изкупили негов паричен дълг в размер на 84 000 лева към друго лице от Перник.

Те му отправили закани, че ако не им предаде още същия ден половината от дълга - 42 000 лева, ще настъпят неблагоприятни събития за неговото здраве.

Незабавно Районна прокуратура – Перник е образувала досъдебно производство. За нуждите на разследването потърпевшият е предал наличната у него сума в размер на 200 лева.

След като  банкнотите са били описани по номинал и сериен номер, са изготвени бутафорни пачки, които са поставени в торбичка.

След неколкократна смяна на мястото на предаването на парите, около 20.00 часа торбичката е била предадена от Н. на едно лице, което е било обезпечавано от още две лица.

След предаване на торбичката с парите тримата са задържани.

Двама от тях са служители на реда - Кр. М. – полицай в Група „ООР” към 06 РУ – СДВР, и И. Д. – полицай към „ПСО” – СДВР. Третият задържан е Н. А. от Перник.

В района на местопроизшествието са установени и иззети два автомобила, с които извършителите са се придвижвали на територията на Перник.

Тримата ще бъдат задържани за 72 часа от прокуратурата. Предстои да им бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.