Карловският районен съд днес пусна на свобода срещу 2000 лв. гаранция Пламен Димитров. 37-годишният мъж беше задържан на 5 октомври като заподозрян за палежа на карловската журналистка Зорница Акманова. Впоследствие обаче прокуратурата му повдигна единствено обвинение за измама на клиент, чийто автомобил е бил ремонтиран от Димитров.

Пред съда Пламен Димитров категорично заяви, че не се чувства виновен и поиска да бъде освободен от ареста. На влизане в залата Димитров запази мълчание и не отговори на журналистическите въпроси. Пред bTV адвокатът на подсъдимия посочи, че по повдигнатото обвинение максимално възможната присъда е глоба и затова не е нормално клиентът му да е в ареста.

Съдът категорично забрани Пламен Димитров да бъде сниман в съдебната зала.

Автомобилът на журналистката Зорница Акманова беше изпепелен на 5 октомври рано сутринта пред  дома й. Пламен Димитров беше веднага задържан от разследващите, но на всички разпити категорично е отрекъл да има връзка с палежа.

Карловската журналистка е автор на поредица от репортажи, в които клиенти на Димитров се жалват, че ги е измамил при ремонта на превозните им средства. Заради журналистическото разследване преди дни нелегалният автосервиз на Димитров е бил принудително затворен.