2-годишно момиче бе отвлечено от дома му в пирдопското село Антон, но само след около час бе намерено от полицията. По данни на РУП- Панагюрище негови служители задържали петима души, съпричастни към отвличането, трима от тях роднини на детето.

Похищението от дома му станало днес след 16 часа, като за липсата на малкото момиче сигнализирала нейната майка. Тя разказала, че братът на мъжа й пристигнал пред дома им с кола, в която имало още четирима души. Чичото казал, че ще вземе детето в дома си в Панагюрище за около седмица, издърпал момичето от двора на къщата и го натоварил на автомобила.

По случая се включили полицаи от Пирдоп, Карлово, Панагюрище и Елин Пелин. Детето било намерено на адреса на чичото в Панагюрище, а похитителите му задържани. Сред тях били и лелята на детето с непълнолетния й син, както и двама техни познати.

Справка в регистрите показала, че чичото е стар познайник на полицията, регистриран многократно за кражби, както и за хулиганство с нанесена телесна повреда, осъждан ефективно.

Петимата са задържани за 24 часа в РУП- Панагюрище за изясняване на случая.