Четири години затвор получи бившият шеф на скандалното общинско дружество „Софийски имоти”. Това е втората присъда, с която Добрев отнася от Софийския градски съд. Тя е по второто приключило на първа инстанция дело за т.нар. "скрита приватизация столицата".

Съдът призна Добрев за виновен, тъй като е сключил сделка,е ощетила общината с над 210 хиляди лева.Става въпрос за замяна на имот в столичния кв. "Люлин" 10 за 26 автомобила "Пежо". Сделката е сключена през 1998 г. със "София Франс Ауто", като прокуратурата твърди, че чрез нея е нанесена щета на общината.

За разлика от първата присъда, която получи преди месец, този път Добрев не е осъден единодушно от съдебния състав. Председателят му Иван Коев обяви при прочитането на присъдата, че я е подписал с особено мнение.

Съдията - докладчик е с особено мнение, тоест са ме осъдили съдебните заседатели. Не знам дали има друг такъв случай", коментира Добрев извън залата.

Добрев е осъден да изтърпи присъдата си при първоначален общ режим, има забрана да заема ръководни постове за 7 години и трябва да плати 8786 лева разноски по делото.

След назначаването на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд, стана ясно, че тя е сключила няколко имотни сделки със скандалното дружество като пълномощник на баща си. В същото време Янева забави едно от делата срещу управата на дружеството. Конфликт на интереси от тези и действия обаче не бе открит.