Полицаите предотвратиха опит за въоръжен грабеж в столичния квартал „Сухата река”. Маскирани мъже с автомати "Калашников" нахлуха в заложна къща в блок на бул. "Ботевградско шосе".

Полицията почти начаса залови извършителите. Оказва се, че те са били следени.

Според свидетели нападателите били четирима и с маски. В момента на грабежа, към 7 часа вечерта, в заложната къща са били двама служители - момчета на по 25 години от същия блок и един клиент.

Полицията съобщи, че е разбила организирана престъпна група. Столичните и пернишките полицаи влезли в следите й преди два месеца.

Лидерът на групата е с прякор Боксьора - състезател по бокс и ММА - софиянец на 31 години, известен на полицията за грабежи. В групата е и неговият брат на 24 години с прякор Кулата.

Снимка: Аз, репортерът
Снимка: Аз, репортерът

Другите членове са 44-годишният Джипси, Малкият Боксьор, на 22 години от Перник и Ицко Малкия, на 27 години, осъждан. В групата има и 26-годишна жена софиянка, неизвестна на полицията.

Сред задържаните е и служител на поделение на Министерство на отбраната и 35-годишен полицай от Първо районно управление.

Задържани са в „Дружба” след преследване. Наши зрители изпратиха снимки от ареста в рубриката "Аз, репортерът". Единствено успял да избяга тарторът на групата - Боксьора, който в момента се издирва.

Снимка: Аз, репортерът
Снимка: Аз, репортерът

От октомври 2011 г. досега задържаните лица са участвали във въоръжените грабежи на златарски ателиета и магазини на територията на столицата и в страната, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му в операцията "Опасните" са се включили Криминална полиция, СДВР, Областна дирекция на МВР – Перник и представители на Специализирания отряд за борба с тероризма.

Полицаите извършват обиск на 15 адреса в София и Перник, където ще бъдат събрани доказателства, свързани с дейността на престъпната група.

„По случая вече има намерени веществени доказателства,” каза пред bTV Валери Йорданов, директор на СДВР. Той потвърди, че при задържането на извършителите са участвали служители на специализирания отряд за борба с тероризма. „Доста сили бяха ангажирани. В крайна сметка резултатът мисля, че е успешен,” каза още Йорданов и посочи, че работата по случая продължава.

Вижте снимки от полицейската акция в рубриката "Аз, репортерът"