Лидерът на „Атака” Волен Сидеров отново използва петъчната вечер за гражданска „инспекция” в центъра на София. Този път групата депутати, ТВ екип и младежи в добра спортна форма подмина магазинчето на ул.”Г.С.Раковски” (заради щурма на което партийният водач може да остане без имунитет) и посети НАТФИЗ.

Потресени от случката студенти съобщиха в социалните мрежи за акцията на Сидеров и компания, любопитно съвпадаща с последните часове до деня за размисъл преди местния вот.

Според учащите, депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов „във видимо неадекватно състояние” са нахълтали в НАТФИЗ около 20:20 часа тази вечер, придружавани от екип на партийната телевизия и 15 телохранители. Разпитвали студентите за лице, което, според тях, учи в академията.

„Обикаляйки по аудиториите, екипът на Сидеров стига до 3 етаж, където час имат класът на проф. Маргарита Младенова. Опитват се да разбият вратата, след опит на студентите да се заключат. Нахълтват със сила, започват да обиждат и да бутат второкурсниците.”, разказва студент.

По неговите думи Сидеров е нападнал студентка, опитала се да го снима, а Чуколов е подхвърлил празен плик и е обвинил младежите, че разпространяват наркотици.

Цялата случка се разиграла пред погледа на 10 полицаи, които не направили нищо.