Гневът в Стрелча не стихва. Хората за пореден ден протестират с искане за справедливо наказание на бившия кмет Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на ученичка.

От прокуратурата съобщиха, че вече са събрали категорични доказателства за вината на Евстатиев.

Прокуратурата ще поиска за бившия кмет максималното наказание, предвидено от закона - 10 години затвор. Възможно е обаче по-късно обвинението му да се смени с по-тежко. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт.

„В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява”, обясни прокурор Румяна Арнаудова.

В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над момичето. Евстатиев обаче не признава вината си.

„Твърди, че се касае за доброволен контакт. Което е категорично опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване”, изтъкна Арнаудова.

В Стрелча подозират, че случаят с ученичката не е единствен за бившия кмет.

„Хората ги е страх. Все още изпитват страх да споделят всичко, което се е случвало с тях и с други случаи”, заяви Димитър Кунчев.

„В разговорите се прокрадват подозрения, че това не е единичен случай. Но както казах и преди, ние сме малък град. Това са тежки неща. Споделянето на подобни неща, е трудно”, каза Ангел Шопов.

От прокуратурата призоваха хората в Стрелча да сигнализират, ако имат информация и за други пострадали момичета.