13-годишната Александра Любернова Сивриева от Провадия е била убита заради златните ѝ накити.

Младеж, който живее в съседна на семейството къща, е обвинен за убийство, придружено с грабеж.

Разследващите твърдят, че престъплението е извършено в изоставения ресторант, където беше намерено тялото ѝ. През всичките 22 дни издирване,  мястото не е проверявано от полицията.

Изоставената сграда се намира на метри от къщата на Александра. Полицията обаче я търси чак в Шумен, Добрич и Бургас.

„В тези 22 дни Ловният дом не е проверяван от полицията, тъй като имахме категорични данни от разпит на свидетел, че тя се е качила в автомобил”, каза ст. Комисар Даниел Пашов, директор на ОД МВР Варна.

През цялото време подозренията на роднините обаче са именно върху изоставената сграда.

„Нашата кръв теглеше все там да отиваме....Предчувствие имахме, че там ще си намерим детето”, заяви бабата на Александра – Миглена.

Роднините на убитото момиче казват, че не са имали никакви конфликти със задържаните.

Снимка: bTV

„Искам да се разследва, който го е направил, да му дадат смъртна присъда... Изобщо затвор да не му дават, защото затвор ще отива, ще лежи, пак ще излезе на белия свят”, смята майката на Александра.

Тримата първоначално задържани пили кафе в дома на момичето преди изчезването ѝ.

По думите на брата на един от задържаните те не може да извършили престъплението. „Полицаите са ги били, насила са им казали да си признават”, твърди той.

Окръжният прокурор Владимир Чавдаров отрече обвиненията. „Полицейските органи не са оказвали никакво насилие спрямо когото и да било”, заяви Чавдаров.

Разследва се вероятността за извършено изнасилване или блудство.