Жестоко убийство на 11-годишно момиче потресе Бургас. Задържан е убиецът - момче на 15 години. Всичко започнало от скарване между децата за това къде да пушат наргиле.

Убийството е станало в асансьора на блок 108 на бургаския комплекс "Меден рудник".

Полицията първоначално няма никаква информация за починалото момиче и никой във входа не я познава. Детето идва с убиеца си и започва разправия между двамата в асансьора. Една от версиите е че 15-годишното момче вероятно е употребило наркотични вещества.

Децата са се запознали преди няколко седмици в социалната мрежа.„В последствие са си разменили телефоните и са осъществили личен контакт, като се е стигнало до това тежко умишлено престъпление”, обясни говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова.

„Към момента нямаме данни за това, че жертвата е искала и викала за помощ и някой се е отзовал или не се отзовал”, посочи директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Жертвата е наръгана с нож в шията. А мотивът за убийстовто е повече от странен – скандал за това къде да пушат популярното в Близкия Изток, а през последните години и у нас наргиле.

Вечерта майката на момичето е подала сигнал, че е изчезнало.

Убиецът е без криминални прояви. Всички във входа са били разпитани.

За това престъпление законът предвижда до 20 години или доживотен затвор, но тъй като убиецът е непълнолетен, наказанието се преобразува от 3 до 10 години лишаване от свобода. Прокуратурата е удължила задържането под стража на момчето на 72 часа и ще поиска мярката му да стане постоянна, въпреки че е непълнолетно.