Убийство и самоубийство – това е водещата версия за кървавия инцидент в Пампорово.

Николина Попова е работела в банков офис, а Антон Бояджийски е бил музикант.  

Сигналът за простреляните мъж и жена е подаден във вторник малко преди полунощ.

Автомобилът е открит на пътното платно от мъж от Смолян, който пътувал в района. Той спрял, за да предложи помощта си на спрелия автомобил. Така видял, че мъжът и жената са с огнестрелни рани. Тодор Мелемов веднага подава сигнал към тил. 112.

„Пътувахме от Пампорово към Стойките и видяхме спряла кола. Беше на габарити и с включени чистачки. Помислихме, че  е закъсал, тъй като беше заобиколена от  снегорин и беше върху повече сняг отколкото имаше нужда на платното и  спряхме да помогнем, да видим дали няма нужда от помощ човека. И като слезнахме, като беше тъмно първо  не видяхме човек, после видяхме , че има човек и като светнахме видяхме, че има рана на главата и е окървавена”, разказва Мелемов.

Музикантът Антон Бояджийски от няколко години живеел с банкерката Николина в Пловдив. Пред входната врата на апартамента откриваме счупена китара и шапка-бомбе.  Съседите  твърдят, че Антон изпадал често в странни настроения – не поздравявал и лесно избухвал.

Снимка: Емил Кацаров

В колата с пловдивска регистрация е намерен и незаконен пистолет, който бил в скута на мъжа.

41-годишната Николина  е застреляна с два куршума в гърдите и един в главата, а 48-годишният музикант - с една огнестрелна рана в главата.

„Предстои балистична експертиза, за да кажат със сигурност вещите лица дали това е оръжието, с което са произведени изстрелите. Намерени са гилзи, куршуми.  Към настоящия момент можем да кажем, че са запазени всички следи”, коментира прокурор Недко Симов, говорител на Окръжна прокуратура – Смолян.

Банковият офис, в който е работила жената, остана затворен вчера.