Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Цветан Пъков, който прегази и уби с джипа си 6-годишният Петьо от Панагюрище преди три години. Пъков обаче може да излезе най-рано след седмица, защото решението ще се обжалва.

Мотивите - осъден на 4 години затвор, Цветан Пъков е излежал повече от половината. Остават му 5 месеца. Психологическият доклад и експертната оценка са добри.

Само преди ден бащата на Петьо Петър Гевечанов има повод отново да се усмихне – ражда му се син. Но преди часове отново помръква, защото научава новината за освобождаването на Цветан Пъков от съпругата си, която още е в родилното отделение.

„Това са законите в България. От 6 на 4 години му паднаха присъдата. Сега ще го пуснат по-рано. През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките”, казва Петър.

Бащата не вярва на правосъдието. „Той постоянно си е тук със семейството. Него го пускат, а нашето дете ще си гние в земята. Не съжалява със сигурност за това, което извърши”, казва той.

Датата 14 април 2015 г. ще остане черна за семейството – тогава Пъков буквално помита детето с джипа си. Близо три години след инцидента за 6-годишния Петьо напомнят само паметната плоча и пано, на което е изобразено ангелче с надпис „Спрете се, убийци на деца”.

Сега Петър и съпругата му обещават добро бъдеще на новородения.

От прокуратурата и затвора отказаха коментар, но твърдят, че съдът не е обърнал внимание на всички доклади.