44-годишен молдовски шофьор е намушкан с нож от турски колега на ГКПП”Лесово”, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Инцидентът е станал около 22:00 часа снощи. Нападателят е арестуван, а раненият – опериран по спешност в Ямболската болница

Мъжът се казва Александър Василиев. Приет е малко след 23:00 часа. По думите му инцидентът е станал на българска територия. Бил с брат си, когато го нападнал и намушкал с нож в гърба турски шофьор. Причините за инцидента не са известни. Полицаи от РПУ-Елхово са задържали нападателя.

Според лекарите, няма опасност за живота на молдовския шофьор, но състоянието му е тежко. След интервенцията, той ще остане под наблюдение в ямболската болница.

„Има една порезна рана, която кърви, най-вероятно са засегнати мускулни влакна, и трябва да се обработи в операционна. Ако възникне, разбира се, някакво усложнение, ще бъде отреагирано веднага”, каза д-р Петко Лафчиев.

Според шофьори, които чакат на турска територия да преминат през ГКПП”Лесово” сред чакащите вече има напрежение. Причина са дългите опашки, които по думите им вчера около обяд са били близо 15 километра.