С разпит на свидетели започна третото заседание по делото „Черния Великден”. В зловещата катастрофа в Симеоновград на 23 април миналата година, пиян водач прегази 6 деца, докато бързали за великденската служба в църквата. Защитата оспори резултата от взетите кръвни проби и поиска изслушването на медицинското лице, което ги е взело.

Според адвокатите на защитата доказателствата за наличието на алкохол в кръвта на водача Данаил Георгиев и братовчед му и собственик на колата Живко Желев не са убедителни. Веднага след катастрофата от тях са взети кръвни проби в пристигналата линейка. Те показали наличието на 1,3 промила в кръвта на Данаил и 0,7 в кръвта на Живко.

Ако се докаже, че пробите не са взети по надлежния ред, обвинението за шофиране в пияно състояние срещу Данаил Георгиев ще отпадне и го очаква много по-леко наказание. Изцяло ще паднат обвиненията и срещу братовчед му Живко Желев, който е подсъдим за предоставяне на семейната кола на пиян шофьор.

Свидетели от фаталната вечер потвърдиха, че всеки е изпил солидно количество алкохол - главно бира и ракия. Изясняването на обстоятелствата по фаталния инцидент се затруднява от отсъствието на един от ключовите свидетелите - Радка Валентинова, в чийто дом са били Данаил и Живко. Делото „Черния Великден” беше отлагано два пъти досега - заради липса на свидетели и искания за конституиране на допълнителни частни обвинители. Днес делото беше отложено.