Семейство беше арестувано за убийството на възрастен мъж. Задържана е дъщерята на издирвания в продължение на дни пенсионер. 

Убийството извади на показ живота, който арестуваните и децата им са водили – напълно  изолирани от външния свят.

Зловещата история излиза наяве преди дни, когато жена подава сигнал в полицията, че нейният познат Стефан Янев е изчезнал. Започва издирване. Вчера 87-годишният мъж е открит мъртъв.

Възрастният мъж живеел в едната стая на апартамента. Другата обитавали дъщеря му, съпругът ѝ и трите им дъщери. Работел единствено бащата на децата. 87-годишният мъж, който бил бивш военен, редовно изплащал натрупаните с месеци сметки. Съседите описват семейството като изключително странни.

Момичетата – на 13, 14 и 19 години, не посещавали училище. Нямали и документи за самоличност, не общували с никого и винаги били с родителите си. 
От Агенцията за социално подпомагане отричат при тях да има сигнал, че децата са държани под ключ.

Няма данни върху децата да е упражнявано насилие, категорични са от полицията. При тях, обаче са постъпвали жалби от дъщерята и от бащата. Един срещу друг.

Децата са под полицейска закрила. Двете непълнолетни момичета ще бъдат настанени в кризисен  център. Предстои продължителна работа на психолози с тях.

Полицията има данни, че семейството са били адвентисти. Пред разследващите те са отрекли, твърдят, че са православни християни.