Има трети задържан за случая с арестуваните полицаи в Първомай и Асеновград, съобщи председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов след изслушване в комисията на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Самата Бъчварова отказа коментар.

По думите на Атанасов министърът е „била много убедителна” по отношение на обосновката за предприетите действия. Атанасов обясни, че става въпрос за дълготрайна оперативна работа на вътрешната сигурност, която е установила корупционни действия.

По-рано днес бяха арестувани началниците на РПУ в Асеновград – Димчо Темелков, и в Първомай – Васил Налбантов. Разследването и срещу двамата е за участие в корупционни схеми. Случаите не са свързани помежду си, съобщи Пловдивската окръжна прокуратура.

Началникът на РПУ Асеновград Димчо Темелков е арестуван показно пред своите подчинени. Щракването на белезниците изненада хората в града.

Темелков ръководи районното управление от близо две години, започнал работа от най-ниското стъпало. Известен е като точен и коректен с подчинените си.

В Първомай също бяха изненадани от ареста на полицейския шеф, който е на поста от близо 10 години.

Срещу Темелков и Васил Налбантов са повдигнати обвинения за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието.

„Става дума за драстични нарушение, за несъвместими със службата действия. Ние отдавна ги проверяваме, знаете, че скоро направихме смяна и на областния директор на МВР-Пловдив”, лаконична беше Румяна Бъчварова.