Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров беше осъден днес за трети път в рамките на седмица, този път за инцидента пред магазин на ул. „Раковски“.

И това наказание е пробация – две години и удръжка 25% от депутатската му заплата за периода на наказанието. 

Същата е присъдата и за другия участник в инцидента – депутата от „Атака“ Десислав Чуколов.

В продължение на две години и двамата ще трябва и да се срещат с пробационен служител.

Сидеров и Чуколов пристигнаха в съда с подготвено споразумение с прокуратурата за присъда от година и два месеца пробация и вземане на 13 на сто от заплатите им в полза на държавата.

Съдът отказа, защото двамата са хулигани и наказанието е твърде леко.

За броени минути и Сидеров и Чуколов се съгласиха с предложението на съда за две години пробация и максимална удръжка от заплатата – 25 на сто.

Коментарът на лидера на „Атака“ беше, че „престъпността вече е наказана“.

Пострадалите на улица „Раковска“ все още не са решили дали ще водят граждански дела.

Преди седмица Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на „Атака“ и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист.

По първия случай Сидеров получи девер месеца пробация, а за втория – осем месеца. Също така 13% от заплатата му ще отива в полза на държавата.

Присъдите влиза в сила от утре, като Сидеров трябва да се среща с пробационен служител два пъти в седмицата.

Утре ще е и четвъртото дело срещу лидера на „Атака“ – за лека телесна повреда и обида на журналист пред Народното събрание. Именно при този случай той изрече прословутата реплика „Извини се, бе!“.