Специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд оправдателните присъди на Златомир Иванов – Златко Баретата, Ивайло Борисов и Златко Гочев, информираха от държавното обвинение.

Златомир Иванов бе оправдан като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, както и за обсебване на лек автомобил „Мерцедес“, чужда собственост.

Със същия автомобил Иванов пристига в столичната Съдебна палата минути преди покушението над него на 29 януари 2013 г. Колата бе иззета от паркинга на СДВР, където бе паркирана след атентата и впоследствие бе върната на собственика й.

Специализираната прокуратура ще протестира и по отношение на Борисов и Гочев, които според събраните доказателства са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на дрога. Ивайло Борисов е отговарял за разпространението в София и Слънчев бряг, а Златко Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък, посочват от прокуратурата.

Вчера Специализираният наказателен съд произнесе осъдителни присъди за разпространение на наркотици на шестима участници в организираната престъпна група, които според доказателствата по делото са имали изпълнителски функции.

Стефан Грозданов беше осъден на пет години затвор. Три години условно с петгодишен изпитателен срок и 1000 лв. глоба получи Кристиян Лалев. Петър Цветанов ще лежи три години и шест месеца. На една година повече беше осъден Тодор Цветанов.

Дарин Лазаров получи четири години и 10 000 лв. глоба. Същата глоба получи Добромир Добрев, който ще лежи 6 години. Само на глоба беше осъден Тихомир Стоянов.