Собственикът на обраното чейндж бюро в Пазарджик е държал в касата свои лични спестявания, които е изтеглил след фалита на КТБ, разкри той пред bTV.

Полицията издирва четирима извършители за дръзкия обир на обменното бюро. Откраднатата сума е 90 хил. лева.

Според собственика за чейнджа нападателите са били добре подготвени и смята, че са го следили известно време, за да изучат навиците му.

В понеделник вечерта Атанас Белишки решава да затвори обменното бюро пет минути по-рано от обичайното. „Включих сота и започнах да заключвам. С полезрението си видях, че трима маскирани като в гангстерски филм нахлуват. Изблъскаха ме, ключът беше още на вратата, отвориха и сотът започна да свири”, разказа той пред bTV.

Тримата маскирани нападатели действат светкавично и хладнокръвно, докато четвъртият наблюдава.

„Бях съборен на земята. Искаха ми ключ, казах им, че нямам, обаче ми пребъркаха джобовете и го взеха и отвориха касата”, разказва Белишки.

Той е удрян няколко пъти от нападателите по главата и в областта на ребрата.

Обирът продължава не секунди, а няколко минути. Атанас Белишки не може да си обясни защо сотаджиите не са реагирали веднага.

„Късно дойдоха. Сотът свиреше през цялото време. Паник бутонът нямах възможност да натисна, защото той е вътре, а аз нямах достъп до вътре”, казва Белишки.

Издирването на обирджиите продължава.