Има яснота кой е съучастникът на Лазар Колев, осъден за убийството на сестрите Белнейски. Той обаче не е участвал в убийствата, съобщи пред bTV следователят по делото Веселин Мартински.

Следователят, разплел убийството на сестрите, е изненадан от вчерашния ход на родителите, които поискаха ново разглеждане на делото, след две доживотни присъди за Лазар Колев досега.

"Те хем казват: "Да, убедени сме, че Колев е виновен, но не искаме да го осъдите сега, а да върнете делото, за да намерите и неговите съучастници. Ако не успеят да съберат доказателства за другите? Какво става? Ако имаха такива намерения, трябваше в по-ранен стадии на наказателното производство”, коментира Веселин Мартински.

Делото срещу втория човек се води срещу неизвестен извършител. Засега. Според следователя, Лазар Колев сам е извършил двете убийства.

"Смятаме, че вторият е изнасилил едната от сестрите и е възможно да е помагал за прикриване на следите от извършеното престъпление", каза следователят.

Майката на сестрите Фани Белнейска, която изненадващо вчера поиска връщане делото, заяви, че няма споразумения и не е купена.

След като вчера припадна в съдебната зала, днес отново не се чувстваше добре. Но прие екип на bTV в дома си. Каза, че иска делото да бъде върнато, за да се установят и съучастниците на Лазар.