Скандал с детско порно разтърси българското интернет пространство и събуди дори вниманието на медиите зад граница. В клипа брат и сестра на видима възраст 10 и 5 години са принуждавани от мъж да извършват блудствени действия помежду си.

След десетки писма, хиляди постове и сигнали със случая се зае ГДБОП. Педофилът е задържан, съобщиха от МВР.

Интернет потребителите за броени часове идентифицирали и мъжа, който принуждавал децата да блудстват. Става въпрос за 29-годишият Станимир от Търговище. Създадена била и група, чрез която бързо да се издири мъжът и да се спре насилието над децата.

„Аз специално за него разбрах по-късно, тъй като първо видях профила на момиченцето. Аз създадох група не срещу него, а срещу това явление като цяло, тъй като момиченцето не е само то, в този сайт има деца на 10 години, които псуват, показват се полуголи”, казва Албена Тодорова.

За броени часове в групата в социалната мрежа са се записали над 860 човека.

Наши източници от разследването потвърдиха, че човекът от клипа е от Търговище и че е активист на политическа сила, но отказаха да огласят коя.

Профилът на Станимир вече е изтрит от Фейсбук и от сайта за запознанства. Сигналите срещу него в мрежата обаче продължават. Създателите на групата срещу педофилията дори обмислят протестен митинг след този случай.