Петима души са задържани от полицията в Слънчев бряг, след сигнал за скандал между членове на сенчеста групировка, заради оборот на заведение. Като свидетел се издирва и Божидар Кузманов - Божо Кравата.

Петимата са арестувани пред бар „Оксижен”, за който се твърди, че неформален собственик е Кузманов. В момента той е с мярка за неотклонение „Подписка” след гангстерската престрелка в курорта от юни миналата година. Тогава беше извършено покушение срещу Димитър Желязков – Очите в ресторант "Фор Ю", който се намира на 200 метра от това място.

След вчерашния инцидент прокуратурата образува бързи досъдебни производства срещу две лица – Иван Терзийски и Лъчезар Николчев.

„Срещу тези две лица се провежда производство, а 5 са задържаните лица и те са задържани с оглед преустановяване евентуален ексцес и най-вече съблюдаване на реда и общественото спокойствие”, обясни прокурор Радост Бошнакова.

Работи се по версията, че конфликтът бил заради спор как да се разпредели оборотът на заведението. Персоналът се страхува да говори.

Като доказателство има само изкъртена врата. Прокуратурата ще преглежда записи от камери.

Тази вечер изтича 24-часовото задържане на петимата за спречкването от снощи. Ядосани са, тъй като самите те са потърсили помощ на телефон 112.