Шофьорът на „Фолксваген Голф”, когото любителски видеа показаха да изблъсква мотористи от пътя, през 2007 г. е бил пациент на психиатричната болница „Курило”, научи bTV.

Той е бил приет с диагноза психично разстройство в следствие на употреба на психостимуланти. Експерти психиатри коментираха пред bTV, че това е поведение, което се вижда на кадрите, е на тежко надрусан човек.

За по малко от час шофьорът на бял „Голф” се опита да удари и събори трима мотористи и да блъсне един автомобил в Кресненското дефиле. В кадрите от два любителски видеоклипа, заснети от камери на моторите автомобилът навлиза рязко в платното на моториста.

„Той се засилва и почва да ме бута, като започна да ми натиска крака. Моят ботуш явно ме е спасил, ожулва капака на съединителя и ме удря в решетката на радиатора, той се откачва. Честно да ви кажа, не знам как съм запазил самообладание”, разказва пострадалият Ангел Ангелов.

След това шофьорът на „Голф”-а удря и другия моторист отзад, чупи му регистрационната табела. Когато мотористите подават сигнал на 112, вече други трима шофьори са се обадили за ПТП, защото шофьорът започва да блъска и лека кола в тунела на Кресна.

Започва преследване, за броени минути полицейски патрул го пресреща и го арестува. Задържаният за разпит е Пламен Деспотов – на 26 години от София.

Потърсихме Пламен Деспотов на адреса му в „Младост” в София, но никой не отвори вратата. Автомобилът също не беше паркиран отпред.