Със закъснение от 10 години тръгна делото за рухналата сграда на ул. "Алабин" в столицата. При трагичния инцидент загинаха две млади жени. Процесът обаче може да бъде сериозно затруднен заради липсата на основен подсъдим, който е с неизвестно местожителство.

На подсъдимата скамейка застанаха собственикът на сградата Георги Кирчев, Николай Симеонов, собственик на фирмата, наета за почистването на сградата, както и инженер Петър Петров. Той е бил нает, за да контролира ремонта.

Четвъртият подсъдим от пет години живее в чужбина. Това е Манчо Антонов и неговата фирма е трябвало оперативно да разчисти сградата, за да започне ремонтът.

Още при първите разпити стана ясно, че точно задочният подсъдим Манчо Антонов знае дали са събаряни носещи стени и какво е изнасяно.

Манчо е с неизвестно местожителство в момента, по непотвърдени данни се намира във Франция, но, за да се издаде европейска заповед за арест първо трябва да се знае адреса му, обясни прокурорът Милко Момчев.

В залата стана ясно още, че един свидетел Николай Александров е разказал на майките на загиналите момичета, че в сградата са събаряни стени и така се е стигнало до падането. След това мъжът се е отказал от показанията си.

Николай ще бъде разпитан от съда, ако се яви.

Снимка: bTV