Съпругата на председателя на Българския червен кръст беше нападната от крадци, които задигнали личния и автомобил в София. Посегателството върху проф. д-р Елисавета Наумова беше осъдено от БЧК и от голяма част от лекарската гилдия у нас.

Всичко се случва към 19:00 часа във вторник вечерта на улица „Отдих” в квартал „Горна баня”. Д-р Наумова паркира автомобила си пред гаража на дома си. „И слязох от колата, за да мога да си взема багажа. Почувствах, че една сила, мъжка, ме избутва директно от колата доста силно, при което аз загубих равновесие, паднах на земята, ударих си главата и сега имам малка цицина на главата. Видях как колата се запалва и тръгва бързо на заден ход”, разказа тя.

Ден по-късно д-р Наумова казва, че се чувства душевно, а не материално ограбена. Споделя още, си дава сметка за хилядите хора, изпадали в нейното положение. „Един живот със страх и с оглеждане, това не е живот според мен”, категорична е тя.

Съпругът на д-р Наумова, председателят на Българския червен кръст, пусна отворено писмо от името на организацията. В него са поставени въпроси относно ценностната система на обществото ни и посланието, което отправя всеки престъпник. „Посланието е: „Гледайте си работата, аз съм неприкосновен, аз мога да правя в тази държава всичко, защото няма кой да ме накаже!", смята Христо Григоров.

От началото на годината регистрираните кражби на автомобили са близо 1600, сочи статистиката на МВР.