Софийският районен съд задържа под стража четиримата души, обвинени за безредиците в „Орландовци” в събота.

Според съда има достатъчно свидетелски показания, че те са участвали в събитията в столичния квартал, както и че могат да се укрият. Мерките могат да се обжалват пред градския съд.

Пет часа заседава съдът по мерките на четиримата задържани за събитията в „Орландовци” от събота, които доведоха до протести и ескалация на напрежението в квартал. В последните си думи всеки един от обвинените каза, че съжалява за случилото се.

Според обясненията на близките им момчетата често ходели в парка на квартала и такива размирици никога не са се случвали, защото всички се познават. Хората заявиха още, че в края на миналата седмица някой е платил на други момчета, за да създават безредици.

Срещу четиримата задържани има повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда, с хулигански подбуди. Трима от задържаните са роми и са братя, като един от тях е осъждан

Четвъртият обвиняем е 16-годишен ученик в 10 клас. За него има експертиза, че е могъл да разбира значението на постъпките си въпреки че е непълнолетен. Неговите адвокати твърдят, че е разтървавал две групи.

Най-активен в боя бил един от тримата братя Коцеви - Жони. Неговите роднини Георги и Асен Коцеви, както и непълнолетният Даниел Колев помагали.

Арестуваните влязоха в съдебната зала като криеха лицата си. В един момент Жони си показа лицето и попита репортерите дали искат да видят гърба му, за да видят какви са нараняванията му. Жони е от кв. „Бенковски” и каза, че нараняванията по гърба са причинени от момчетата от кв. „Орландовци”.

Всички те са били разпознати от преки свидетели на събитията от събота, стана ясно в съдебната зала. По делото до момента има разпитани 13 свидетели. Обвиненията са повдигнати за трима пострадали.

Четиримата бяха задържани във връзка с инцидента в кв. „Орландовци” на 13 юни. Срещу тях има повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда с хулигански подбуди. Това заяви пред журналисти говорителят на ВКП Румяна Арнаудова.

До момента са извършени множество огледи на местопроизшествието, както и оглед на автомобил, който е бил повреден, съобщи Арнаудова. Разпитани са 15 свидетели, извършени са 14 разпознавания на лица, назначени са медицински експертизи. Интензивните действия продължават и към момента, подчерта тя.

  • Над 500 проверени за незаконни регистрации в "Орландовци"
  • Съдът остави в ареста четиримата, участвали в боя в „Орландовци”
  • Протестиращите в „Орландовци” отново блокираха за кратко движението
  • Баща и двамата му сина пострадаха при сбиване в „Дружба” (ОБНОВЕНА)
  • Лечението на единия от ранените в „Орландовци” е платено от жената до Бареков
  • Ромите в "Орландовци" благодариха на властта с писмо
  • Молебен и нов протест в "Орландовци"
  • Прокуратурата реагира незабавно за Гърмен и "Орландовци", увери Цацаров
  • Спокойна вечер в Гърмен и „Орландовци” след протестите
  • Дисциплинарка в МВР за полицайката Анна Витанова