Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков. Мерките за неотклонение бяха гледани до късно снощи, но съдията отложи решението си за днес сутринта.

Според прокуратурата Ивайло Борисов – Ториното и шофьорът му Мартин Марков осигурили две коли, с които бил похитен Адриан. А другите двама арестувани – Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова, закупили сръбски сим карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков.

Според съда събраните до този момент доказателства са косвени и се базират преди всичко на съвпадения. Ако не се съберат нови, може да се стигне до оправдателна присъда.

Според прокуратурата 8 дни преди отвличането Ториното и неговият шофьор закарали една „Шкода” в сервиз за затъняване на стъклата. Според съда именно това е шкодата, която беше намерена опожарена дни след отвличането на Адриан, с която всъщност е осъществено похищението.

На 6 септември приятелката на Джамбазов Здравка била в Пирот, където заредила сим карти.

Три дни по-късно бащата на Адриан хвърля парите за откупа от мост на АМ "Тракия" край Нови хан, а час преди това в този район била засечана колата на Георги и Здравка.

Според източници на bTV Марков имал „Опел”, който бил бракуван малко след освобождаването на Адриан.

И това била втората кола, с която младежът бил откаран на мястото, където прекара 11 дни в плен. Доказателствата за това кои и колко точно са извършителите все още се събират.

Ториното определи обвиненията като „пълен абсурд” и заяви, че на останалите арестувани е предлагана сделка да станат защитени свидетели срещу него.

По думите му предложението е дошло от главния секретар на МВР Младен Маринов и двама прокурори, които присъстваха в залата.